keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Viinikellarin kätköistä ja viikonlopun kukat







Heippi!
Me saadaan usein viinejä lahjaksi. Ikävä kyllä me ei niitä koskaan juoda. Ehkä me vaan ollaan niin juntteja..No EI nyt sentään. Vaan olen allerginen punaviinille. Mutta kun sen keittää ,niin allergiavaikutusta ei synny. Joten; viikonlopun ruoaksi sopii mainiosti Burgundin pata. Johon siis lurautetaan punaviiniä ja normaalisti tietenkin loput hörpitään odotellessa...
Lihaksi käy hyvin esim.kulmapaisti ja tällä kertaa ostin sen ruokakaupan lihatiskiltä, n.500g.
Ja lisäksi sipuleita,valkosipulia,porkkanaa . Liha paloitellaan ja ruskistetaan pannulla voi-öljyseoksessa ja siirretään sitten isoon kattilaan. Lisätään vehnäjauhoja ja vesi ja annetaan kiehahtaa. Sitten sipulit ja punaviini lisätään. Annetaan kiehua miedolla lämmöllä ainakin neljä tuntia. Loppuvaiheessa lisätään porkkanapalat ja annetaan vielä hautua n.15min. Ja sitten vaan perunaa keitettynä tai muusina lisäkkeeksi ja jotain raikasta salaattia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti