maanantai 21. lokakuuta 2013

Keittoa maanantaille

Heippi!
Olen jälleen kiusannut perhettäni tällaisella sopalla. Viralliselta nimeltään Slaavilainen sosekeitto. Johon käytämme kuvissa näkyviä aineksia nuo määrät. Eli perunaa,porkkanaa,sipulia ja punajuurta paloina muuten paitsi punajuuri raastettuna. Ne keitellään n.8dl:ssä  kasvislientä (kuutiosta) ja soseutetaan,kun ovat pehmenneet. Lisätään pari desiä kermaa tai vaikka Koskenlaskijaa nokare ja valmiiseen keittoon lisätään paistetut suppilovahverot ja pekonia. (meillä oli kasvisversio,joten pekonia ei ollut) Ja persiljaa voi laittaa pinnalle. Keitto on ihanan väristä ja hyvän makuista. Rakastan nimittäin sieniä.
Kahville voi sitten samalla tehdä vaikka kääretortun,minkä täytteenä on omenasosetta. (anopin tekosia meillä tuo sose) Eli rasvaton ja kivan sesonkinen sekin.
Alan kohta olla niin trendikäs ruoanlaittaja ,että taidan tarvita uuden perheen. Tai ainakin osan lapsista. Tyllelle kyllä nämä käy ja yllättävää kyllä Pompullekin. Mutta suurin osahan on näitä "en syö,entykkäävaikkenolemaistanutkaan"-porukkaa.
Mutta ikävä kyllä meillä on periaatteena tyly: WE HAVE TWO DINNER CHOICES: TAKE IT OR LEAVE IT!
(ja itseasiassa vihaan sanaa trendikäs;parempi taitaakin olla sesongin mukainen)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti