tiistai 10. huhtikuuta 2012

28.3.2012

Aamuyöstä heräsin terävään,alaselässä tuntuvaan supistukseen. Ja parin tunnin päästä toiseenkin samanlaiseen. Sitten vain odotin aamunkoittoa. Supistukset eivät olleet säännöllisiä,eivätkä pitkäkestoisia ja niitä oli ehkä vain kolme koko yönä. Mutta silti. Laskettu aika oli mennyt jo kuusi päivää sitten.
Ennen kuutta sanoin Pompulle,että nyt. Pomppu pomppasi sängystä ja pikku hiljaa lähdettiin. Ei supistuksia.
Sairaalassa vastaanotto oli nihkeähkö. Viisi vauvaa syntynyt yön aikana ja kätilö näytti väsähtäneeltä. Sanoin,että supistuket teräviä.lyhyitä ,mutta harvakseltaan. Limatulppaa tullut. Kätilö ei luvannut käynnistää...? En kyllä semmoista pyytänytkään.
Tutki kuitenkin ja viisi cm auki. No menimme pikku huoneeseen odottelemaan parempia aikoja. Puoli kahdeksalta söin puuroa. Pomppu ei lähtenyt syömään.(se kostautui myöhemmin)
Taapersin takaisin kopperoon,siis pikku huoneeseen, ja jouduin käyrille. Virpi tuli pyörällä sairaalaan ja hieromaan mun selkää. Kätilö kyseli tarvitaanko kivunlievitystä. Kaksi lämpöpussia selkään. Pari supistusta käyrillä ollessa.
Kätilö tarkkailee sydänääniä ja kutsuu lääkärin. Virpi lähtenyt tapaamiseen... Lääkäri tutkii. 7 cm auki. Ja sitten alkavat säännölliset supistukset. Niin,sitten vasta. Ai ai...Lämpöpussitkin tippuneet. Ja salia vasta siivotaan.
Taaperran saliin. Kätilö yrittää saada mut pois vessasta. Onneksi Virpi tulee ja ohjaa mut sängylle,että kätilö saa pinnin tytön päähän. Kaikki hyvin.
Pitäis nousta ja mennä jakkaralle. Kätilö sanoo,että ponnista sitten kun tuntuu.
Pääsen jakkaralle. Pomppu tulee tukemaan. Tuntuu ensisynnyttäjältä. Kestää. Keskityn hyvin. Ja Malena syntyy. Ja parkuu hyvin reippaasti. Huh huh...
Avautumisvaihe 50min ja ponnistus 12min. Ponnistus ei aktiivinen tietenkään koko aikaa,kun odottelin supistuksia. Sain uuden nenäsuihkeen,joka auttoi hyvin.
Pitkä odotusaika palkittiin näin ihanalla tytöllä. Ette tiedäkään oikeasti kuinka pitkä...
Kätilö oli toista viikkoa vasta salissa töissä,valmistunut jouluksi. Mutta hienosti meni.
Ja kiitos Virpi synnytyksen ohjauksesta! Ilman Virpiä kaikki olisi ollut toisenlaista.

3 kommenttia:

  1. Nää synnytyskertomukset on aina yhtä ihania!

    VastaaPoista
  2. Ihana tarina. Kiitos kun jaoit sen meidän kanssa :).

    VastaaPoista
  3. Kaunis tyttö ja ihana synnytyskertomus, niitä on aina kiva lukea! :)

    VastaaPoista