keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

raparperipiirakka

pikkuiset vuoat ,taikina puolitettu,eli toisen voi antaa pois ja toisen syödä itse
niin,saimme eilen tukun raparperia,kuten saamme joka kesä. Sitten vain arpomaan mitä siitä valmistaisi. No peräti puolikkaasta varresta riitti näihin. Vuoat ovat ´Mynte-sarjaa,mitä meillä on myynnissä ja toinen valkoinen ja toinen hennon roosa. Voisinpa antaa ohjeenkin :


                                 RAPARPERIPIIRAKKA


Pohja:
125g voita
4dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
2rkl perunajauhoja
1dl jogurttia (esim.maustatamatonta )
1 muna

täyte:
2dl maustatamatonta jogurttia,muukin käy
2 munaa
1dl sokeria
2rkl perunajauhoja
1rkl vaniljasokeria

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sitten sulatettu voi ja  jogurtti ja muna ja sekoita tasaiseksi.
laita piirakkavuokaan tai vuokiin
sekoita täytteen ainekset laita pohjan päälle ja ripottele pienitty raparperi päälle.
Paista 175 asteessa n. 50minuuttia,kunnest täyte on hyytynyt. Vaikka ei tosin haittaa vaikka oliskin vähän kastikemainen.

Sitten vain kahvi kiehumaan ja mieluiten tietty Presidentti gold label...










                                  



2 kommenttia:

  1. Hei! Mulla melkein samanlainen ohje piirakalle, siinä jugurtin korvaa vain kermaviili :) Kauniita kuvia sulla!

    VastaaPoista