tiistai 17. heinäkuuta 2012

Malenan vieras

Heippa!
Viime viikolla Maltsu sai ihanan pikkuvieraan. Nimittäin 8-kk ikäisen Venlan. Kumpikaan ei tosin ollut kovin kiinnostunut toisistaan,mikä tietysti oli odotettavissa,mutta on kuitenkin kiva vauvatreffata. Aikaisemmin  kun pidin vauvajumppaa,niin huomattiin,että säännöllliset viikottaiset tapaamiset kehittävät vauvojen sosiaalisuutta ja pian alkavatkin seurata toisia vauvoja . Isommat näyttivät tavallaan mallia pienemmille ja kannustivat seuraavaan motoriseen "etappiin".
Venla osasi jo hienosti istualtaan leikkiä:katsella kirjoja ja leluja. Vaikka pikkuvauvat ovatkin ihania,itse odotan Maltsun kasvamista ja juuri noita touhuja. Tosin Maltsu osaa nytkin jo yllättävän paljon. Viihtyy vatsallaan jo aika kauan ja pystyy liikuttamaan myös itseään "ryömimällä".
Päivittäiset jumppasarjat ovat varmasti osatekijä,mutta myös varmasti luontainen halu liikkua ja tutkia auttavat myös nopeaa kehitystä. Ei sillä,että vauvoja tarvitsisi mitenkään vertailla tai yrittää nopeuttaa kehitystä,mutta meille vauvajumppa on normaali osa päívää ja se on myös tapa kommunikoida Maltsun kanssa.  Parasta siinä on se,että hyvin pian vauva alkaa tunnistamaan tulevan liikkeen ja yrittää itsekin tehdä mukana. Tuttu liike ja laulu/loru yhdistetään ja muutamista muodostuu jo sarja.Kestoltaan ehkä muutamia minuutteja. Sama järjestys toistuu aina ns.lattialiikkeissä,mitkä nimenomaan ovat vauvan motorista kehitystä tukevia.
Monet vanhemmat saattavat tavallaan tietämättäänkin "jumpata" vauvan kanssa,koska suurin osa liikkeistä on niin tuttuja.
Myös vauvan kantotavalla on merkitystä. Ja kannattaa muistaa myös vaihtaa puolia.
Tämä aihepiiri on varsin moninainen ja itselleni tärkeäksi tullut vuosien varrella,mutta pian näytetään meidän jumpasta kuviakin ja hieman selostusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti