sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Matildan kauhukeittiö

Heippa!
Matilda oli saanut kotitaloustunnilta tehtäväksi laittaa pääruoka ja jälkiruoka perheelle. Eilen sunnuntaina löytyi sopiva väli ruoanlaittoon. Matilda oli valinnut pääruoaksi broilerikastikkeen ja riisiä,salaattia  ja jälkiruoaksi kladdkaka med glass. Huh huh,aikamoista kokkaustahan se oli ,mutta kaikki söivät ja hyvää oli.
Tämä projekti herätti ajatuksia. Nimittäin ,aika vähän tulee kannustettua teinejä varsinaiseen ruoanlaittoon,mutta hyvä idea olisi ,että juuri sunnuntaisin joku heistä laittaisi aterian perheelle. Suunnittelisi ruoan,olisi kaupassa mukana ostamassa tarvikkeita ja sitten kokkaisi ja leipoisi tai tekisi ruoan. Mutta yleensä tulee ajateltua,että pääsee huomattavasti vähemmällä,kun ei päästä lapsia keittiön puolelle. Mutta kun vain tekemällä oppii...ja ruoanlaitto vaatii myös keskittymistä ja sitä lapset eivät monesti nykyään enää hallitse. Virtuaalimaailma on kaapannut meidän lapsemme ovelasti. Eikä sieltä helposti pääse pois. Ja usein myös harrastukset vievät aikaa,kuten meidän Matildan tapauksessa.

1 kommentti:

  1. Olet kyllä aivan oikeassa. Monesti ajattelen vaan, että saan itse helpommin ja nopeammin.. eikä tartte myöskään menettää hermoja jälkien siivoomisesta kun tekee ne automaattisesti itse.. lapsethan jättää useimmiten kaiken levälleen.

    Koska mulla on tällainen asenne, meidän lapset sit leipoo ja kokkaa aina silloin kun mä en ole kotona...

    VastaaPoista