maanantai 23. syyskuuta 2013

Tytöt touhuaa ja Florence





Heippa!
Viikonloppu hurahti mukavasti . Lauantaina olimme kavérin tytön synttäreillä ja sunnuntaina kummityttömme Viivin rippijuhlissa.
Töihin on saapuneet superihanat Florencen alpakanvillaiset neuleet ja neuletakit. Viimeisessä kuvassa näkyvät pitkät sukat ovat myös ihan huiput! Hinta muuten sukille on 24e. Aika kivat itselle ja lahjaksi.

maanantai 16. syyskuuta 2013


Heippa!
Lauantaina olimme Rossossa porukalla syömässä ,kun anopin synttäreitä juhlittiin. Jostain kumman syystä kuvien ottaminen tavalliseen tapaani unohtui täysin. Mitäs luulette,kuka oli tähän syypäänä?
Hmmm, Tylle taitaa kuulua tällä hetkellä ranskalaisten suuresti halveksumaan lapsiryhmään. (ainakin Kuinka kasvattaa bebe-kirjan mukaan) Ei ihan istunut tuolissaan rauhassa ja popsinut ateriaansa,vaan mm. yritti mennä muiden ruokailjoiden,siis ihan vieraiden ihmisten,pöytiin. Sanoi kyllä "hei" ensin ja sitten yritti kavuta tuolille ja liittyä seuraan.
Koska on varsin mukava ravata puolitoistavuotiaan perässä ravintolassa ruoan jäähtyessä lautasella, menimme sitten sunnuntaina vielä Raxiin Matildan,Jussin ja Tyllen kanssa. Nyt Tylle taisteli Ikean mammuttijakkararoiden kanssa ja yritti siirrellä niitä paikasta toiseen ,kuten mm.toiselle puolelle Raxia ja varsinkin rullaportaiden suuntaan. Ja siinä välissä tietysti taas mennä toisten pöytiin.
Matilda kuskasi tytön tässä vaiheessa mummolle odottamaan.(asuu lähellä)
En tiedä olisko harjoituksen puute vai mikä. Lisätäkö ravintolakäyntejä yhdessä Tyllen kanssa vai porttikielto 6-vuotiaaksi asti? Ruokakauppaan on jo porttikielto.

keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Tuesday

Ruoan jälkeen ihana pikku tauko ja mocha-kupillinen

Terassin sohvalle paistaa vielä niin lämpöisesti,eikä enää ötökät häiritse

Meidän terassilta näkyy just tätä eikä mitään muuta

ainahan se pallo pyörii jossain

Vähän aikaa siisti Matildan vaatekomero

Ei välttämättä täysin jokapäiväinen näky
Heippa!
Eilinen vapaapäivä sujui yläkerran siivoilussa,lakanoiden vaihtuessa puhtaisiin ja pyykkikoneen ja kuivausrummun pyöriessä. Luin muuten juuri loppuun kirjan ,mikä kuvasi 1950-luvun Lontoon EastEndiä(Hakekaa kätilö!) ja sen jälkeen nurina pyykinpesusta ja muistakin kotitöistä kuulostaa lähinnä säälittävältä ,vähintään naurettavalta. Vaikka nykyään toki äidit tekevät muutakin ,kuin hoitavat kotia, niin onhan meillä niin paljon apuvälineitä,että jos verrataan aikaan ,milloin juuri ja juuri sisälle tuli kylmä vesi ja sisävessakaan ei ollut ihan perusvarustelua...Aikaan milloin siis pyykit pestiin käsin ja lapset synnytettiin useimmiten kotona.
No mutta olen kuitenkin hyvin ärsyyntynyt kaikenlaiseen epäjärjestykseen, ja eilen Matilda saatiin sitten viimeinkin järjestämään vaatekomeronsa ja poistamaan sieltä ylimääräiset vaatteet,mitä ei aio enää käyttää. Järjestin myös eteisen kenkäkaapit ja tosiasia on se,että Matildan kenkiä on kolmella hyllyllä,mutta toissapäivänä totesi kuitenkin,että tarvitsee kengät ,millä voi kävellä...? Että ei oo mitään hyviä kenkiä...Vaatteissa vähän sama meininki . Kenkäkaappien järjestely aiheutti ylimääräisten kenkien, lähinnä monojen ja lukuisten nappulakenkien rivin eteisen lattialla,mihin eivät voi kyllä jäädä. Jos ei halua laittaa kenkiä päälleikkäin hyllyille,niin osa jäi kodittomaksi. Niin nappulakenkiä käyttävät tällä hetkellä kolme pelaajaa,mutta pienet pitää säästää tietysti Tyllelle.
Seuraavaksi olisi vuorossa takit. Ei ole vaikea varmasti arvata,että kenelläköhän niitäkin on eniten?

maanantai 9. syyskuuta 2013

Gunvor-turnaus







Heippi!
Taas oli lauantaina aika vuotuisen Gunvor-turnauksen ja samalla myös juhlittiin Hillevin synttäreitä.
Paikalla olivat sisarukset ja serkut ja pikkuserkkujen lisääntyvä kööri. Tällä hetkellä nuorin on 5-kuukauden ikäinen Johan. Muuten vanhin pikkuserkuista eli Dani oli myös pelaamassa. Eli ikähaitari pikkuserkuilla on 5kk:sta 22 vuoteen. Lukumääräisesti heitä on laskujeni mukaan 17. Joista kaksi asuu Hongkongissa.
Ilta oli toteutettu jälleen knytkalas-periaattella ja aluksi tarjolla oli salaatteja,savulohta ,graavilohta,italialaistyyppistä perunavuokaa, hirvenpaistia ja muita herkkuja. Harmi että unohdin ottaa niistä kuvan... Itse olin leiponut rukiista valkosipulileipää ja ohralimppuja.
Upeita juustokakkuja oli sitten myöhemmin kahvin kanssa tarjolla.
Tällaiset tapahtumat ovat varsin hyviä ja rentoja illanviettoja suvun kesken. Usein ei yksin jaksa kutsua isoa porukkaa ja olla vastuussa kaikesta,kuten esim.vaikka yo-juhlissa ja vastaavissa ,eikä sitten jaksa enää edes rentoutua vieraiden parissa,kun koko ajan pitää itse touhuta.
Itse en ole edes ihan kaikkia serkkujani nähnyt koskaan...Mutta knytkalas-periaatteella ei ainakaan yksin tarvitse leipoa ja tehdä kaikkea,joten kynnys on matalampi. Ja syksyhän on mitä parhainta aikaa kokoontua tällä tavalla. Ohjelmassa ei tietysti tarvitse olla just pidroa, lapsethan voivat vaikka esiintyä.
Mutta tällaista tänään ja huomenna jotain muuta.

perjantai 6. syyskuuta 2013

house doctor





Heippa!
Eli mm. tämmöisiä uutuuksia odottelee uutta omistajaa. Eli nyt on hyvä aika järjestellä esim. kodinhoitohuone ja laittaa uudet korit ja pussukat  tavaroille. Kiva 2bwashed-kori sopii erinomaisesti nuoren huoneeseen likapyykin keräilijäksi. Hauskat paperikassin näköiset "korit" ovat taas hyviä esim.työpöydälle ja isompi on just passeli keräyspaperille tai tietysti muullekin paperille.

Tervetuloa tutustumaan!

Auki ma-pe 10-17
         la         10-14

tiistai 3. syyskuuta 2013

Hatturasioita ja kaksi syysmekkoa


Heippa!
Ihania uutuuksia on saapunut melkein päivittäin,mikä on ihan huippua! Varsinkin uusia merkkejä on aina jännittää purkaa.
Tänään voisin ottaa esille suositut rasiat,joita nyt saapui uudet pienitähtiset kuosit. Ja vaaleanpunaista salkkua löytyy myös jälleen.

Ja jos on ostettava tyttölapselle mekko syksyksi (ja sellainen mikä sopii myös dagiskäyttöön) niin osta ihmeessä jompikumpi näistä Småfolkin mekoista ,tai miksei molemmat. Liivimekkoa on puuvillaneulosta ja kietaisumekko ihanan pehmeää puuvillatrikoota. Molempiin sopivia legginssejä löytyy myös. Koot ovat 122-128cm asti. Pienin koko on 86-92cm. Tosin aika reilua kokoahan nuo ovat..