perjantai 30. elokuuta 2013

Syksyä keittiössä


Heippi!
Minähän olen ihan koukuttunut Leivotaan-lehteen. Ja ihana on myös katsella Leila bakar-ohjelmaa.
Nyt tilasin myös syksyksi Glorian ruoka ja viini-lehden kokeeksi. Viikonloppuruokiahan nuo vähän tahtoivat olla näin ensisilmäyksen perusteelle Gloriassa,mutta se ei  haittaa. Viikolla mennään tietysi aika paljon keittojen varassa,koska ne on helppo tehdä illalla seuraavaksi päiväksi valmiiksi.
Mutta Leivotaan lehdestä olen leiponut aika paljonkin ja nyt aion huomenna leipoa omenajuustokakun ainakin. Ja jotain leipääkin olisi kiva leipoa pitkästä aikaa. Pääruoka on taas jälleen toisten käsissä...Tosin pekonia ja porsaansisäfilettä on jääkaapissa,että siitä varmaan huominen lounasruoka syntyy.

Ulkotulet-ja kynttilät venetsialaisiin

Ulkokynttilät lyhtyihin alk.2.60e

Ulkotulet alk.9.50e

torstai 29. elokuuta 2013

Uutuuksia syyskuulle

Bloomingville -tyyny 23.70e

Harmaat, pellavaa
alin puuvillavoileeta,kaikki 18.50/m

Syksyn herkkuja





Heippi!
Viime lauantaina olimme Malenan kanssa iltapäivän kahdestaan,kun talo oli tyhjentynyt muista. Ja senpä takia tietysti herkuttelimme sienikeitolla ja kuningatarpiirakalla.
Pakkasesta löytyi suppilovahveroita ja jääkaapista kermaa,  ja ruokakomerosta sipulia ja suolaa, muutahan ei sitten tarvitakaan, kun keittojen keitto on kasassa.
Pakkasesta löytyi myös mustikoita ja vadelmia ja jääkaapista jogurttia ,mikä käy mainiosti makeisiin piirakoihin täytteeksi. Eli enää ei välttämättä tarvi olla sitä kermaviiliä tai rahkaa.
Mustikoita ja vadelmia muuten laitamme joka aamu myös puuroon, on muuten aika herkkua!
Malena muuten söi reippaasti sienikeittoa; tuon ikäistä ei vielä ennakkoluulot onneksi paina.
Seuraavaksi on venetsialaiset ja jotain makeaa pitäisi mun viedä ,kun menemme villalle viettämään viikonloppua. Suklaata vai marjoja? Niin tai ehkä joku, missä on molempia.

keskiviikko 28. elokuuta 2013

Syksyn värejä makuuhuoneessa



Heippa!
Makuuhuoneessamme vallitsi pitkään vähän sellainen eri sävyjen sekamelska; väärien sävyjen nimittäin.  Nyt laskosverhot ovat kapearaidallista valkoharmaata ja sängynpeitto vitivalkoinen ja tyynyissä harmaata. Raidalliset ovat Nyblomkollenia ja harmaapellavainen omaa mallistoa. Sänkyvaatteetkin ovat yksiä lukuunomatta harmaita ja valkoisia.
Niin, ainoastaan tuo kattolamppu on edelleen väärää sävyä. Kaunis,mutta väärä. Haluaisiko joku vaikka ostaa sen? (hinta voisi olla 30e)
Sängyn vieressä oleva lipasto on ikivanha. Se oli aikaisemmin Pompun edesmenneellä mummolla ja musta. Se oli mummon talossa takkahuoneessa ja siinä oli lasten leluja. Ja me perittiin se. Me perittiin myös kukkia,mutta ne ovat kuolleet kylläkin jo aikapäivää sitten. Aika hassua muuten ; lipasto vois muuten melkeen olla kivan näkönen taas mustana?

lauantai 24. elokuuta 2013

hello saturday



heippa vaan!
Varsin sisustusinnotonhan tämä kesä on ollut meillä. Ei ole riittänyt aikaa eikä energiaa mihinkään puuhasteluun. Pakolliset ruoanlaitot ja siivoukset tehty ja muuten sitten tietysti Tylleä viihdyttettäessä aika kulunut.
Elokuun alussa oli Matildan rippijuhlat ja sitten heti seuraavana viikonloppuna Tukholman reissu ja nytkin olisi pitänyt mennä Helsinkiin messuille,mutta se taitaa nyt jäädä ,koska Pomppu pelailee pikkupoikien kanssa piirisarjoja koko viikonlopun.
Ja työt olisi tarkoitus aloitella kunnolla heti syyskuun alusta ja sehän tarkoittaa dagista Tyllelle.

Mutta tänään lauantaina siivoiltiin heti aamusta ja sitten hain kukkia kukkakaupasta ja teetätin oikeita kuvia järjestelmäkameran  muistikortilta. Parisataa kuvaahan siinä pläjähti... E n ole niin aktiivisesti kyllä sillä kuvaillut sen jälkeen ,kun iphone 5 tuli hankittua. Mutta hyvänenän aika,kyllä nuo paperikuvat ovat vaan ainoita oikeita kuvia!
Nyt oleillaan tässä vaan tyttöporukalla kerrankin; minä,Memi ,Matilda ja Tylle päiväunilla...aika rauhallista ja siistiäkin vähän aikaa.

keskiviikko 21. elokuuta 2013

Kolme blondia ja Tukholma

Vaasassa

Vasastanissa

Smoothie ja macka

Terveisiä tilinvartijalle

Kevään sisäänostoja

ja muitakin ostoja

oikeat pizzat

jättiannos pasta polloa

Vasastania

Littlephant-syksyä

Nää näyttää nykyään ruotsalaisimmilta kuin ruotsalaiset itse

Granit

Ja tältä näyttää mies viikonloppuloman jälkeen...